logo explorecrete.com

english pages greek pages german pages dutch pages danish pages russian pages

Knossos, het Theater, het 'Tol Huis' en de koninklijke weg

Knossos gezien vanuit het noorden

Het Tol Huis

Op de foto zie je het paleis en het Tol Huis vanuit het noorden. In het Tol Huis was een bassin voor reinigingsdoeleinden dat omgeven werd door pilaren. Evans geloofde dat het gebouw, omdat het gelegen was aan het eind van de weg die van de haven naar het paleis liep, gebruikt werd als douanekantoor of tolhuis.

 

Het Theater en de Koninklijke weg

Theater en Koninklijke Weg van Knossos

Het vierkante Theater ligt ten noorden van het paleis Knossos, voor de noordelijke opslagruimtes. Verschillende voorstellingen, waarschijnlijk religieus van aard, zouden hier gehouden kunnen zijn. De trappen van het theater bieden plaats aan 400 mensen.

De Koninklijke Weg loopt naar het Kleine Paleis, ook bekend als de koninklijke villa, dat nu gesloten is voor publiek. Het lag in een aristocratische buurt van de stad Knossos en er hebben waarschijnlijk leden van de koninklijke familie gewoond. Het Kleine Paleis was net zo luxueus ingericht als het grote paleis en diende dezelfde doeleinden; het was alleen kleiner van opzet. Langs de Koninklijke Weg stonden de luxe huizen van de elite van Knossos.

Hier zijn we aan het eind van de rondleiding door het Minoïsche paleis Knossos. De rondleiding is echter niet compleet zonder een bezoek aan het Archeologisch Museum van Heraklion, waar alle vondsten van Evans en latere opgravingen tentoongesteld zijn.

copyright ExploreCrete.com


Nederlandse pagina's over Kreta