Kreta, stränder för nudister

kreta

Stränder för nudism i Kreta

Allmänt på Kreta så finns det inte några officiella nudist stränder, men på många privata stränder så kommer ni att se nudister, turister och greker, som njuter av deras bad utan badkläder.

Nudist stränder på Kreta så hittar ni i de syd stränderna, men det finns några i Norr med.

 

 • Nudist stränder i Kretas norrkust är Limanakia stranden, väst om Hersonisos, efter Kreta Maris hotellet. Stranden är liten och det blir fullt med få personer
 • I Kretas östkust finns det jättefin men inga av de är lämpliga för nudism. Men om ni kan hitta någon privat och lugn vik, då är det ni som bestämmer om det är säker att båda utan baddräkt.
 • Mitt emot Ierapetra finns ön Chrissi eller Gaidouronisi. Gulda stränder, blågrön vatten och skog av enar.Campare's ex-himmel. Sedan sommar 2001, camping tillåts inte längre. Det finns två krogar och ni åker bått ditt från Ierapetra.
 • En jättefin strand, helt tom, finns mellan Moni Koudouma och Agios Ioannis bebyggelsen. Man kan komma ditt från byn Kapetaniana, genom en väg fullt med svängar, som tar slut vid Agios Ioannis. Sen går man.
 • en av de finaste stränder, Psili AmmosPsili Ammos stranden. Man kan gå ner grusvägen från Krotos tills man ser Trahoula ravin(eller Psilis Ammou) eller ni kan komma till samma ställe från Leda, om man följer vägen mot Loutra. Ni går förbi Loutras krog(där ni kan hyra rum, om ni vill stanna) och förtsätter iden uppstigande grusvägen tills ravin börjar. Man kan gå ner, det tar 20 minutre och den leder till en jättefin strand, halv cirkel, som har jättehöga klippor runt sig, fulla med grottor. Strandens klippor är bra för små, klätrande promenader. Det finns ingenting vid stranden, så det är bra att ha något att äta med sig, samt mycket vatten, då solen i sydkreta är mycket het och det finns nästan ingen skugga att skydda sig under.
 • Diskos eller Dytiko stranden, väst till Lentas. Det finns några få rum(ni hittar många fler i Lenta), några krogar och en liten bar. Förutom den stora, centrala stranden, det finns också några jättefina vikar. Ni kan hitta de genom att utförska de grusvägarna i området.
 • stranden i Agiofarango, en fin ravin som har blivit populär på sistone på grund av de organiserade utflykterna som kommer ditt via båt.
 • röda sanden(30 minuter på fot genom Matala) och den utmärkta Komos stranden. I Komos så finns det en del av stranden som har paraplyer, men den finns en större del mot norr som har väldigt få folk. Den delen föredrår nudister, fast den börjar bli svårare och svårare. Komou stranden(och hela Messaras vik) är plats för Kareta-Kareta havs skölpadas parning. Visa platser som har stängsel runt sig som ni kommer att se på stranden, är platser som har skölpaddornas ägg.
 • Precis innan Agios Pavlos Rethymnon, man svänger till höger och förtsätter lite på grusvägen tills den tar slut. Har befinner ni er på toppen av en stor dyn(njutningen av att gå ner balanseras med tortyren av att klättra upp igen i sommarens värme). Under er finns det en jättefin, ''vild'' strand, en av de finaste i Kreta. Problemet är de starka vinderna.  På sistone så finns det några få solparaplyer.
 • stranden Ligres på platser bort från folket. Stor sandstrand me väldigt lite folk. Det finns en krog med några få rum. Har kommer ni genom väggen som går genom byarna Kerames och Agalianos.
 • de små vikarna mellan Damnoni och Sfinari. Lämna bilen i Damnoni och gå. Den första viken är en städfast nudist strand.
 • stranden efter Rodakino. Från den sista stranden med krogen, ni förtsätter på en grusväg eller går genom att klättra backen som ni ser framför er. Båkom den så finns det en stor och tom strand. Bilden är annorlunda på helgerna då det kan finns mycket folk.Glyka nera, strand nära Sfakia i sydkreta
 • Orthi Ammos stranden, 1km mot öst från Fragokastelo. En av de finaste stranderna i Kreta.
 • Stranden Glyka Nera i Loutro. Ni kan ta morgon båten från Loutro eller följa vandringsleden för cirka 1 timme. I vilket fall som helst, känslan som den lugna stranden med den blå-gröna vattnet och klipporna över den är unik. Om ni blir törstiga, gräv lite i sanden, iskall vatten från de Vita Bergerna kommer ut. Tyvärr så händer samma sak i havet, något som gör att denna strand har det kallaste vattnet i Kreta.
 • Agios Pavlos Chania stranden, öst från Agia Roumeli. Jättestor strand med den jättegamla Agios Paylos kyrkan och en jättefin furuskog över den. På sistone så har de byggt en krog. För att kunna komma till denna stranden så måste ni gå igenom Samarias ravin och bestämma er att övernatta i Agia Roumeli.
 • Sougia stranden
 • en gång i tiden i Paleochora fanns det många lugna stränder. Idag är det omöjliugt att hitta en, speciellt i Augusti. En mycket lugn plats är Grammeno, väst från Paleochora. Gå mot skogen och de utmärkta vikar som finns där.
 • Officiel strand för nudister i Paleochora är en liten del av den stora väststranden. Förtsätta längs stranden till ni kommer till nudist delen.
 • Syd från Elafonissi finns en jättefin strand som heter Kedrodassos. Man kommer ditt med bil på circka 3km dåligt grusväg och sen när ni ser skrothögarna så går ni ner. Skugga finns det under träderna, men ni borde ha vatten med er.
 • stranden i Falassarna är så stor att ni hittar säkert någon lugn ställe, fast det blir svårare och svårare, beroende på säsongen och dagen. Man kan övernatta och här kan ni se den vackraste solnedgången i Kreta.
 • Balou havet i Gramvoussa udden. En turisttidning hade en gång i tiden kallat den den bästa stranden i Grekland. Här är det också svårt att hitta en lugn ställe.
 • jättefina stränder finns det i Gavdos ön.


Stränder på Kreta

Svensk sida för Kreta
footer
Custom Search
Copyright Explorecrete.com

This page about Παραλίες για γυμνισμό στην Κρήτη is protected by International Copyright Law - Web-design and SEO by ArtKreta.gr

search explorecrete.com newsletter english german french dutch swedish danish russian chinese greek