Kommentar om Kreta'

kreta

VAD KRETAS VÄNNER SÄGER OM ÖN

"Kreta, jordens medelpunkt, ön med passion, magi och mysterier. Korsvägar av förflutna kulturer och framtida drömmar." Dimitris är från Holland. Han bor sedan 15 år på Kreta.

"Kreta för mig är där man känner Guds närvaro tydligare än någon annanstans, vad än ens uppfattning om "Gud" är. Där är det är så enkelt att vara sig själv, där sinnet får sin naturliga rytm och gång, där saker och ting bara ÄR. Jag har sett rätt många människor som har åkt till Kreta och kommit tillbaka hem förändrade till det bättre. Det är atmosfären, människorna och landskapet." Marjeta är från Slovenien.

"Kreta är vackert. Där finns en stor variation i landskapet på nära håll. Det finns också en stor variation på människorna och sedvanorna , därför att ännu för 20-30 år sedan levde människorna här isolerade i sina egna byar och kommunikationerna var ganska besvärliga. Att leva på Kreta är ett äventyr i alla bemärkelser. Du kan finna både det bästa och sämsta mycket nära varandra och människorna är komplicerade liksom också vårt landskap, men varma. Jag gillar öns sydkust, där jag har tillbringat långa tider, havsvattnet är klart och du kan hitta, ifall du önskar, en strand för dig själv. " Manolis Alifierakis är från Heraklion.

"Vi besökte Kreta första gången i april och blev förälskade i denna förtjusande ö ( Jag skulle personligen vilja komma över och bo där.) Jag har en djup kärlek till kretensk musik, speciellt liran och i april tillbringade Lars, Sofia (hans hustru), Maria, Olympia och jag själv många nätter på Café Kriti i Chania där vi blev förtjusta i ägaren och hans son, som dansade varje kväll till musik av otroliga liraspelare. Dessa mycket äkta kvällar gick direkt i mitt blod!!!! " Sam Naomis är från Australien.

"Mitt första besök på Kreta var helt oplanerat. Tillsammans med tre vänner befann jag mig på en färja, som styrde mot Kreta, för att undvika regnet i Paros. Varje moln har en silverrand! Detta hände1990 och sedan dess har Grekland, och speciellt Kreta, fyllt en speciell plats i våra liv. Vår önskan, som vi ännu inte riktigt uppnått, är att tillbringa tid på Kreta både tidigt på året och igen i slutet av säsongen. Under tiden måste vi klara oss med kära minnen, grekisk matlagning och med vadhelst retsina och raki vi har kvar, allt till ljudet av grekisk musik. Och nu naturligtvis, efter alla dessa råd, kan jag lägga till en hygglig frappé eller två till menyn." Tim Todd är från Storbritannien.

"På Kreta har jag några goda vänner i Gouves området och jag håller på att göra en website till dem. Under de två senaste åren har jag försökt lära mig det grekiska språket men det är inte lätt, då jag inte har så mycket tid för det p g a mitt jobb. Emellertid då jag är i bergen på Kreta, där ingen talar engelska, är det en njutning att kommunicera med äldre människor med den lilla grekiska jag talar. Nästa gång jag kommer till Kreta, kommer jag att söka efter ett hus, för att jag om några år skulle vilja bo där - efter att i 11 år besökt Kreta vet jag att denna plats är för mig inte bara för fester eller liknande - kulturen och människorna och sättet att leva på, gör att jag vill stanna för en längre tid." Patrick är från Tyskland.

"Kriti. För mig är det ön nummer 1 i Europa. Jag har bara besökt Kreta två gånger ännu, men jag är säker på att det antalet kommer att öka snabbt. Jag kom faktiskt nyss tillbaka från en två veckors semester i den vackra byn Georgioupolis." Uffe är från Finland och han har sin egen web sida om Kreta.

"Vi for till Kreta första gången år 1986. Sedan dess har vi varit där otaliga gånger. För oss är Kreta platsen där allt är: Hav, berg, underbara människor och underbara platser. Jag tror, jag har lämnat en del av mitt hjärta så gott som på alla ställen på ön." Birgit är från Danmark.

"Jag besökte första gången de grekiska öarna år 1971 då det var extremt tunt med turister. Under åren har Kreta blivit vårt favoritställe och sedan dess har min make och jag besökt denna underbara, förtjusande ö de flesta år och förra året köpte vi vårt eget hus på sydkusten! Vi är omgivna av de mest underbara människor som man kan möta och vars gästvänlighet är överväldigande och ödmjuk. Att besöka ön har alltid varit som att komma hem och nu har vi verkligen vårt eget hem där, ungefär tolv steg från stranden. Idylliskt!!" Judy och Dennis Friedland

 "Hej! Jag tycker som manga andra greklandsresenarer att Kreta ar en underbar o. I fem ar pa rad har jag varit dar pa semester tillsammans med min familj.Jag alskar Medelhavet,on och manniskorna, soluppgangen ar det vackraste jag vet och for varje gang jag ar tvungen att aka hem lamnar jag en bit av mitt hjarta..... Min langsel ar sa stark att jag har gjort en egen Greklandsida." Halsningar Maj-Britt Simble
Svensk sida för Kreta
footer
Custom Search
Copyright Explorecrete.com

This page about VAD KRETAS VÄNNER SÄGER OM ÖN is protected by International Copyright Law - Web-design and SEO by ArtKreta.gr

search explorecrete.com newsletter english german french dutch swedish danish russian chinese greek