De rondleiding door het paleis Knossos

Kreta

Knossos, de Minoïsche fresco's

Minoïsche fresco's in het paleis KnossosIn het noorden, boven de Troonzaal is een kamer gerestaureerd door Evans, waarin kopiën te zien zijn van de Minoïsche fresco's: 'De toeschouwers bij een schrijn', 'de Blauwe dames', 'de Toreador', 'de Argonaut', 'de Blauwe Aap' en 'de Blauwe Vogel'. De originelen zijn te bezichtigen in het Archeologisch Museum van Heraklion.

Als je goed naar de kopiën kijkt, kun je zien dat Evans ze gemaakt heeft naar aanleiding van de weinige stukken gips die tijdens de opgravingen gevonden zijn.

 

 

 

fresco van Stierspringen in KnossosDe fresco van het Stierspringen

Een kopie van de 'Toreador' of de fresco van het 'Stierspringen', een bekende Minoïsche sport, waarbij atleten gevaarlijke, acrobatische sprongen maakten over de rug van een stier. De witte figuren zijn vrouwelijk, het roodgekleurde figuur is mannelijk.

In de Minoïsche tijd was stierspringen een edele sport op Kreta, waarbij de stier niet gedood werd, zoals dat tegenwoordig wel gebeurd bij het stierenvechten.

 

 

plattegrond van Knossos : de kamer met de Minoïsche fresco's = No 05

copyright ExploreCrete.com

advertise
Custom Search
Copyright Explorecrete.com

This page about Knossos, de Minoïsche fresco's is protected by International Copyright Law - Web-design and SEO by ArtKreta.gr

search explorecrete.com newsletter video english german french dutch swedish danish russian chinese greek