Rethymnon, de Venetiaanse Loggia

Kreta

Rethymnon, de Venetiaanse Loggia

De Venetiaanse Loggia in RethymnonDe Venetiaanse Loggia van Rethymnon is een vierkant gebouw met aan drie zijden grote bogen. Het is zeer goed gebouwd, waarschijnlijk volgens het ontwerp van de beroemde ingenieur Michele Sanmicheli uit Verona. Het was oorspronkelijk een open gebouw, dat bedekt was met een houten dak, dat vervangen is door een verdieping erboven in 1625. Het briljantste voorbeeld van deze manier van bouwen op Kreta is de Loggia in Heraklion.

Het 16e eeuwse gebouw is bijna helemaal in tact gebleven. De Loggia was een ontmoetingsplaats voor de Venetiaanse adel en functionarissen; een soort officierszaal waar handelsbetrekkingen en politiek besproken werden.

Nadat Rethymnon door de Turken bezet was werd de Loggia veranderd in een moskee. Een minaret werd aan de westkant gebouwd, maar weer afgebroken in de jaren '30.

Om vanaf de Venetiaanse haven naar de Loggia te komen, nemen we de smalle steeg bij het midden van de haven en lopen een klein stukje. Direct aan de overkant zie je dan de indrukwekkende Loggia. Tegenwoordig is het in het bezit van het Ministerie van Cultuur, binnen kun je archeologische gidsen en afgietsels van de belangrijkste beelden uit heel Griekenland kopen.

copyright ExploreCrete.com

advertise
Custom Search
Copyright Explorecrete.com

This page about Rethymnon, de Venetiaanse Loggia is protected by International Copyright Law - Web-design and SEO by ArtKreta.gr

search explorecrete.com newsletter video english german french dutch swedish danish russian chinese greek