Rethymnon, de Venetiaanse herenhuizen

Kreta

Rethymnon, de Venetiaanse herenhuizen

Een Venetiaans herenhuis in RethymnonVeel Venetiaanse herenhuizen met hun aantrekkelijk gemodeleerde voorgevels zijn bewaard gebleven in Rethymnon, voornamelijk in Arkadiou straat.

De Venetianen hadden bijzonder veel aandacht voor de architectuur van publieke en particuliere gebouwen. Ze moesten altijd gebouwd worden in de stijl van de hoofdstad in het moederland.

Dat is de reden, in elk geval in de vroege jaren van de Venetiaanse bezetting van Kreta, dat Venetiaanse architecten en ingenieurs te werk werden gesteld. In latere jaren werden zij vervangen door aannemers of murari.

Murari waren door de Venetianen opgeleidde Kretenzer vrijmetselaars, wier werk esthetisch gezien identiek was aan dat van de Venetianen zelf.

De Venetiaanse architectuur in zijn geheel ademt een bevalligheid uit van Westerse architectuur, wat duidelijk de macht van de onverwoestbare kracht van Venetië benadrukte.

Je moet wel bedenken dat de huizen op Kreta anders zijn dan de palazzi in Venetië, mede om financiële redenen en om de sterke Kretenzer traditionele architectuur te behouden. Dat is de reden waarom de invloed van de Renaissance meestal ophoudt bij de voorgevel.

 

copyright ExploreCrete.com


advertise
Custom Search
Copyright Explorecrete.com

This page about Rethymnon, de Venetiaanse herenhuizen is protected by International Copyright Law - Web-design and SEO by ArtKreta.gr

search explorecrete.com newsletter video english german french dutch swedish danish russian chinese greek